Domov » Novice

LEDENI KRST ZA SLOVENSKE TEKMOVALKE V SKELETONU

09.01.2012

Mlade slovenske tekmovalke v skeletonu Eva Vuga, Eva Černevšek in Sara Lavrenčič so nastopile na tekmi za evropski pokal v avstrijskem Innsbrucku. V zahtevnih pogojih, tekmovanje je motilo namreč močno sneženje, je bila Sara Lavrenčič 28., Eva Vuga 29. in Saša Lavrenčič 34. Zmagala je predstavnica Nemčije Kim Meylemans.
Nastopilo je 38 deklet iz 17. držav. Na startu se je izkazala predvsem najmlajša, Eva Vuga, saj je dosegla 14. čas. Močno sneženje je še posebej oviralo tekmovalke iz zadnjega dela štartne razpredelnice, zato so tekmovalke, med katerimi so bile tudi Slovenke, po večini zaostale za tekmovalkami iz prvega dela. Kljub temu je bil trener Matej Juhart s pristopom in prikazanim zelo zadovoljen.

Tekma je bila odličen trening predvsem za Evo Vugo, ki se bo 19. In 20. Januarja letos borila za čim višjo uvrstitev na Olimpijskih igrah mladih, ki bodo prav tako v Innsbrucku. Tudi za Saro je bil nastop pomemben, saj se pripravlja na mladinsko svetovno prvenstvo. Dneve v Innsbrucku bodo naše mlade tekmovalke izkoristile za trening. Veseli dejstvo, da se tako oblikuje jedro naše ženske vrste, katerega članice bodo, upamo, šle po sledeh Anžeta Šetine, ki se že kosa s konkurenco na tekmah svetovnega pokala.


© 2006, 2007 Bob zveza Slovenije