Domov » Novice

Svetovno prvenstvo

20.02.2011

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

20. 2. 2011

 

Nastop Anžeta Šetine na svetovnem prvenstvu v skeletonu

 

V tem tednu se pričenja svetovno prvenstvo v bobu in skeleton v nemškem Koenigsee-ju. Naš edini predstavnik na prvenstvu bo kranjčan Anže Šetina.

 

Anže je imel do sedaj zelo dobro sezono, v kateri je naredil občuten korak naprej.” Z letošnjo sezono sem zalo zadovoljen, saj sem dosegel še nakaj napredka v samih vožnjah. Same uvrstitve so bile dosti boljše, klub temu da sem imel poškodbo in sem imel nekoliko slabši štart kot prejšnji dve sezoni. Vse to potrjuje moj napredek, najbolj pa je pomemebno, da sem konkurenčen prvi deseterici,” je povedal Anže, ki mu nekaj sivih las povzroča ne povsem konkurenčna oprema. Kljub temu si ne beli preveč glave, saj so njegov glavni cilj olimpijske igre v Sočiju leta 2014. A na poti do njih je prihajajoče svetovno prvenstvo pomemeben vmesni cilj.

 

Prvenstvo bo na Anžetu dobro poznani progi v nemškem Koenigssee-ju, ki pa so jo organizatorji pred prvenstvom nekoliko spremenili. Ker so na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah namesto dveh potrebne kar štiri vožnje, Anže upa, da med njimi ne bo prevelikih nihanj in napak. “Če je bil zaradi poškodbe slab začetek sezone, naj bo dober konec! Nekaj treningov sem že naredil na novi stezi in sami rezultati so bili zelo spodbudni. Zavedam se, da bodo točke s svetovnega prvenstva štele tudi za svetovni pokal in lahko tako skupno uvrstitev še popravim, kar pa je zame obenem tudi nek dodaten pritisk. Mislim, da je realna možnost uvrstitve med deseterico in z malo športne sreče upam, da mi to tudi uspe!” Anže v svetovnem pokalu zaseda trenutno 22. mesto med 125. tekmovalci, najvišje pa je bil letos uvrščen na 12. mesto na tekmi v Innsbrucku. Na zadnji tekmi v olimpijski Cesani pri Torinu je bil odličen 13., kar pomeni, da je forma pred prvenstvom odlična.

 

Tekmovanje v skeletonu za moške bo v četrtek, s pričektom ob 10.30.


© 2006, 2007 Bob zveza Slovenije