Domov » Novice

Šetina šest stotink za deseterico

16.01.2011

Šetina šest stotink za deseterico

Innsbruck - Slovenski tekmovalec v skeletonu Anže Šetina se je izkazal na prvi tekmi svetovnega pokala v novem letu v avstrijskem Iglsu.


Anže Šetina

Anže Šetina

Zasedel je 12. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v sezoni, za desetim mestom je zaostal za vsega šest stotink sekunde.

"V prvi vožnji sem imel slabo izhodišče, saj sem startal kot 21. Proga je bila že zdelana, tako da klub dobri vožnji nisem imel možnosti. Povsem drugače je bilo, ko so stezo spet polili in zgladili. V drugi vožnji sem imel boljše startno izhodišče, startal sem sedmi, s slabšo vožnjo, predvsem v spodnjem delu proge, sem dosegel boljši čas," je dejal Anže Šetina, ki je imel še veliko rezerve: "Tekma je bila zelo izenačena in če ne bi imel težav z desno nogo in bi bil na startu nekoliko hitrejši, kakor ponavadi, bi bila seveda uvrstitev boljša. Toda tudi ta je najboljša letos, zato moram biti zadovoljen. Rezultat mi je dal velik zagon za naprej."

Šetina bo imel novo priložnost za deseterico že naslednji teden, ko bo tekma svetovnega pokala v Winterbergu, kjer progo dobro pozna.

 

Vir: http://www.siol.net/sportal/zimski_sporti/drugo/2011/01/sestina_sest_stotink_za_deseterico.aspx


© 2006, 2007 Bob zveza Slovenije